lördag 12 april 2014

GÅRDAGENS MIDDAG VAR TOPPAD MED GRILLCHIPS




God morgon!

Kikar in en snabbis till er medans jag steker pannkakor till la familia.
 Lördagsmornar är lika med lite lyxigare frukost hemma hos oss och idag blir det alltså pannkakor ,med vispad grädde, jordgubbssylt och lönnsirap till den som önskar. 
Men det var inte det jag tänkte delge er idag, egentligen,utan gårdagens middag. 
Igår åt vi som sagt den omtalade chipsgratängen som jag hittade här --->
Orkar ni inte klickar er vidare kommer receptet här:

1 kg kycklingfiléer, ca 5 st
grillkrydda
1/2 purjo
2 dl creme´fraiche
 3 dl grädde
1/2 burk mango chutney
salt och svartpeppar
grillchips, knappt en halv påse
Smör&rapsolja att steka i

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnfast form. 
Skär kycklingfiléerna  i mindre bitar och stek i smör&rapsolja. Krydda rikligt med grillkrydda, salta och peppra.
Lägg kycklingbitarna i den smorda ugnsformen. Finstrimla purjon och strö över. Vispa grädden och blanda i cremé fraiche och mango chutney. Bred detta över kycklingen och purjon i formen. Strö över ett lager grillchips och sätt in rätten i ugnen i ca 30 minuter, eller tills den fått fin färg.
Servera med ris och grönsaker.
Detta var som sagt otippat gott, perfekt middag på en fredagskväll eller vilken helgkväll som helst.
Gillar ni chips, ris och kyckling så är detta rätten för er!




För att göra helgstarten riktigt mysig brukar vi alltid duka med lite finare porslin. 
Jag har börjat "samla" på underbara Mateus och dessa använder vi gärna och ofta när vi äter smarriga helgmiddagar samt har middagsgäster.



Nu blir det frukost till familjen här, och sedan stallet för mig och stora A.
Ha en riktigt underbar lördag nu, alla!


KRAM

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Oväntad ingrediens! Får testas! Ha en fin lördag.

Nazima sa...

Ja, gör det!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails