fredag 27 september 2013

VANILLA CAKE

Sugen på en riktigt smarrig, söt och lättbakad kaka? Då tycker jag ni ska testa detta recept som jag hittade hos Vickan. Orkar ni inte klicka er vidare så kommer receptet här:



Vanilla cake

4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl kokande vatten

Vaniljfyllning:

1 1/2 dl mjölk
180 g smör
6 msk vanillinsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en bakform med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver separat och rör ner i äggsmeten. Häll ner det kokande vattnet och rör till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-40 minuter.

Koka under tiden vaniljkrämen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under ständig omrörning. Ställ åt sidan så att krämen svalnar och tjocknar.

Låt kakan svalna lite och dela den sedan på mitten och lägg locket åt sidan. Fyll med vaniljkärmen och sätt på locket igen. Pudra över lite florsocker innan servering!




Denna kaka bjöd vi gästerna på, på tjejernas kalas härom helgen, och den blev mycket omtyckt, så testa att baka denna!




1 kommentar:

Bella sa...

Men, du det där både lät gott och såg supersmarrigt ut och inte svår att göra, kan ju inte bli fel helt enkelt, måste provas :)

Hoppas du får en skön avslutning på söndagskvällen!

Kramar Bella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails