onsdag 17 juli 2013

POLEN DEL 3. - MATEN


Trots att vi inte åt någon genuint polsk mat i ordets rätta bemärkelse så åt vi otroligt god mat. 
Barn var välkomna över allt och varje restaurang med självaktning hade en barnmeny.
 Vi blev lite smått stammisar på ett lunchhak vid stranden som till och med hade en lekplats, gissa om det var poppis bland barnen?! 
Perfekt att låta barnen leka av sig innan maten och även efter, när man själv kanske vill njuta en kopp kaffe, läsk eller öl i solen.

Priserna är lägre än vad vi svenskar är vana vid. Lyxigt att kunna unna sig både varmrätt och dessert  utan att det grävde djupa hål i plånboken.

 En klassiker! Grillad tournedou med bakad potatis och sallad. Köttet var så mört att det smälte i munnen....

 Provade, för mig, en ny drink, Maitai, görgod och läskande i den ljumma sommarkvällen. Det råkar inte vara någon som sitter inne med receptet på denna?


 Åt en sådan fantastiskt god pasta sista kvällen, på hotellets "fikrog" Pesctore. Tjock spaghetti med en sås på färska körsbärstomater, färsk basilika och mozzarella.  Tänkte försöka mig på denna rätt här hemma framöver.


Sista kvällens dessert; chokladfondant med hemgjord vaniljglass. Behöver jag säga att det smakade himmelskt?!

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Ser ut som en väldigt härlig resa :) !

Nazima sa...

Ja, det var kanon i alla kategorier!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails