torsdag 16 maj 2013

Lite funderingar kring middagsmat i andra barnfamiljer

Köttfärsgryta med curry var en maträtt som gick hem oss såväl vuxna som barn.
Receptet hittar du här!

God morgon!

Full fart som vanlig här, två av tre barn ska skjutsas till skola/förskola och den tredje får hänga med. Innan dess ska samtliga fått i sig frukost, klätt på sig,borstat tänderna bytt blöja på den tredje etc. 

Något annat som jag  funderat på hur ni andra barnfamiljer gör med middagarna, vardag som fest. Äter samtliga i familjen samma maträtt, eller lagar ni annan mat till barnen och äter senare och något helt annat, för att få lugn och ro?
Här hemma kör vi det förstnämnda alla gånger, men med en liten fisk-och äggalleriker i familjen blir det olika maträtter de dagar vi vill äta fisk eller något med ägg i till middag. Annars håller jag ganska hårt på att alla ska äta samma. Med andra ord, får barnen äta, ryggbiff, fläskfilé och andra lite mer"vuxna" rätter och inte korv och pommes som det lätt kan bli.
Sedan någon fredag eller lördag om vi vill festa på färska räkor, så får barnen oftast något annat, med undantag för stora A, då som faktiskt gillar räkor nästan lika mycket som vi gör.
Och visst, kan det vara mysigt med någon sen tumanhandmiddag när barnen somnat, men oftast tycker barnen det är orättvist att de inte får vara med och äta lite senare.
Nu är jag jättenyfiken hur ni andra resonerar kring detta!

KRAM

8 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Intressant inlagg! Vi har alltid kort att barnen ater samma mat, aven om de kanske inte gillar det sa ska man alltid smaka och prova (det larde jag mig hemmifran hahaha) och bada barnen alskar fisk och aven lite mer "vuxen" mat. Att laga separate ratter ar bade knoligt (savida de inte allergiska forstas) och gor att barnen vagrar ata vissa ratter. Mina kusiner vaxte upp med speciella barnratter och ater darmed inte fisk medan jag fick ata det som serverades. Det forsoker jag nu genomfora hemma ocksa. Vi forsoker ata tillsammans allihopa, jag alskar middagstiden tillsammans da man pratar om hur dagen varit etc. Sedan haller jag med om att det ar mysigt med en fin middag pa tu man hand ocksa medan barne kollar pa film eller nat!
Kram!

Jemima sa...

Vi gör som ni, alla äter samma och tillsammans alla måltider. Utom nån enstaka gång en sen supé på tumanhand. =)

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Vi försöker med att alla ska äta samma mat och vid samma tidpunkt. Dock händer det att jag och mannen äter senare middag med ett glas vin ibland när barnen somnat.
Här är barnen vana vid filé av olika slag och tycker det är jättemysigt att duka fint och sånt. Kul!!

Anonym sa...

Alla äter samtidigt såvida pappan inte är hemma;) och alla äter samma. Bara mamman som äter annat när det serveras fisk;)

Kram U

Nazima sa...

Tack för era svar! Jätteintressant att höra hur ni andra gör. Verkar som vi är många som gör ungefär samma.
Kram

Johi sa...

Här knusslas det inte eller krusas ;-) Barnen äter det som serveras och vi äter samma mat tillsammans hela fam. När L har fotboll åker maken hem och lagar mat o äter med lilleman, sen äter vi när vi kommer hem. Det är väl enda gången vi äter olika tider.

Carro sa...

Vi gör också som ni gör! Vi äter tillsammans och barnen får samma mat som oss med undantag för några få väldigt kryddstarka rätter :-) ibland får dom tillägg i form av pasta dom gånger vi gör rätter utan kolhydrater. Kram! /Carro

Maria sa...

Här äter alla samma mat, även om vi ha många allergier i familjen. Det går att få ihop det. Jag gillar inte att servera barnen skitmat först och sedan sitta och äta god mat i efterhand. Jag gillar inte heller när man är på fest och barnen får sitta för sig och äta skitmat (korv och bröd, köttbullar och annan färdigmat). Hos oss är barnen med. De får lära sig bordsskick och hur man beter sig vid matbordet. Och de har fått smaka all möjlig mat. De äter med förtjusning både oliver, räkor och kronärtskocka :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails