fredag 24 maj 2013

Fredagsmiddagen hos oss:

Pastagratäng med fläskfile´
En Lättlagad fredagsfestlig rätt med pasta, fläskfilé och svamp i huvudrollerna.
Blev en given favorit, som jag gärna lagar igen! Receptet hittade jag i ett gammalt nummer av GT/Expressens  bilaga; Leva & Bo.

För 4 portioner behövs följande:
400g piper regate-pasta
1 paket bacon
400-500g fläskfilé
1 rödlök
200g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
2 1/2 dl grädde av valfri fetthalt
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
salt och nymalen svartpeppar
1 dl riven smakrik ost
 smör&rapsolja att steka i.

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan. Strimla baconet och stek kanprigt i stekpanna. Ta upp ur pannan. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor, stek dem och salta och peppra.
Skala och strimla löken, ansa och skiva champinjonerna. 
Hacka eller klipp persiljan.
Tillsätt lök, svamp och persilja i stekpannan och stek under omrörning tills löken mjuknar. Blanda grädde, fond och vatten och tillsätt i stekpannan. 
Sjud  i ca. 5 minuter tills såsen tjocknar en aning och köttet är genomstekt.
Häll den nykokta pastan i en smord och ugnfast form. Häll över såsen med kött och svamp.
Strö över riven ost och ställ in i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Strö över bacon och persilja innan servering.

God kväll vänner!

Mår ni bra så här långt på fredagskvällen?
Jag kikar in en snabbis för att dela med er av receptet på den goda pastagratängen med fläskfilé vi åt till middag tidigare ikväll. Snart väntar lite snacks och gott i glasen och ett (eller två) avsnitt av favoritserien.

Ha det nu finfint alla!

KRAM

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Låter riktigt gott!

Nazima sa...

Ja det var det verkligen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails