Strösselkaka med lingonsylt var för mig ett helt ny smaknyhet. En jättegod kaka som är mycket enkel att baka.
Hej vänner!
Här kommer ett smaskigt kakrecept till, men det har ni väl inget emot, gissar, jag!
Receptet hittade jag på Vickans blogg och hon har i sin tur fått receptet av sin svärmor.
Detta behövs:
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt (kan behövas mer!)
1 1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt (kan behövas mer!)
Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
100 g mandelmassa
75 g smält smör
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret rör ihop till en grynig massa. Vispa upp ägget. Rör ner det i smuldegen jobba snabbt ihop till en deg.1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
100 g mandelmassa
75 g smält smör
Tryck ut degen i en smord långpanna ca 20×30 cm.
Fördela lingonsylten över kakan. Riv mandelmassan.
Blanda mandelmassa, havregryn, socker och smält smör till ett strössel. Strö det över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Skär kakan i fyrkanter när den svalnat.
Enjoy!!!
3 kommentarer:
Heh fina du! Jag slags kalas nästa helg och tänkte bjuda på sin goa kladdkaka med kokos som topping. Kan inte du lägga ut det smarria receptet? Kram Sofia
Japp, det fixar jag, vännen! Hoppas vi ses snart, vill snusa bebis snart!
Kram
Mums! Strösselkaka är en tysk specialitet tror jag, streusselkuchen på tyska. Det brukar vara massa varianter på fyllning i bagerierna.
Skicka en kommentar