Jag tröttnar aldrig på gratänger! Speciellt inte om de innehåller kyckling. Sprang på en (för mig) ny goding på Kokaihop som jag lagade till middag häromkvällen.
Passar perfekt både som lite festligare vardagsmiddag eller på fredagskvällen i sällskap av ett glas kallt gott vitt vin till.
Supergod och med mycket smak, utan att för den sakens skull vara stark.
Barnens omdöme var dock av det småljumma slaget, inte någon större favorit, om man säger så.
Jag tyckte dock detta var görgott så därför ska ni här få receptet:
4 portioner:
3 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl riven ost, gärna smakrik
1 msk sweet chili sauce
1 finhackad vitlöksklyfta
1,5 msk kycklingfond
salt och svartpeppar
Smör -och rapsolja att smörja formen med samt att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnfast form.
Skär kycklingfiléerna i långtgående bitar, stek dessa, salta och peppra. Lägg över kycklingfiléerna i ugnsformen. Klipp bacon i småbitar och stek. Strö baconbitarna över kycklingfiléerna.
Rör ihop, grädde, cremé fraiche, sweet chili sauce, och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen i ca. 25 minuter.
Servera med ris och grönsaker!
2 kommentarer:
Gratänger är helt grymt! Alltid gott!
Ja, eller hur?! visst är det så himlans smidig lättlagat och framförallt gott!!!!
Skicka en kommentar