lördag 16 februari 2013

Enklaste köttgrytan och ris i kopp

God Morgon lördag!

Sovit gott? Här blir det alldeles strax långfrukost med nybakade frallor och goá pålägg. 
Får nog ägna dessa smarriga frallor ett helt eget inlägg framöver.
Så goda och framförallt lättbakade då de kalljäses i kylen under natten, för att sedan gräddas till stora, goa bullar!
Nu var det inte riktigt frukostbullarna jag skulle tipsa om nu, utan om den lättlagade och smarriga köttgrytan jag lagade häromkvällen på höggrev. 
Receptet snodde jag rakt av från Vickan , med viss modfiering, som vanligt när det gäller mig och recept. 
Här kommer det om  ni inte orkar leta igenom hennes bloggarkiv:

4 portioner:

700g höggrev
7 dl vatten
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
2 gula lökar
3 dl vispgrädde
 salt och peppar 
soja
Smör och rapsolja att steka i
1,5 dl vatten+ 2 msk mjöl att reda av grytan med

Skär köttet i mindre bitar. Bryn det hastigt i stekpannan, lägg över i en gryta, häll på vatten. Tillsätt lagerbladen, löken skuren i båtar och köttbuljongtärningar. 
Låt koka på svag värme i minst 1,5 timme. 
Ta upp köttet och sila såsen och häll ner skyn i grytan igen. Tillsätt grädde och redning och smaka av med salt, peppar och soja. 
Servera med ris och grönsaker.



Minns ni att jag tipsade om att lägga kokt ris i en kopp och stjälpa upp för lite aptitligare servering?!
Dottern hade önskemål om det häromdagen och nu missade jag INTE att smörja koppen med lite smör, och visst gick det lättare att stjälpa upp!


Visst äter vi även med ögonen?! Trevligare att servera riset på detta sätt än direkt från kastrullen!

Nu ska vi ta tag i denna lördagen, mycket fixande och trixande på hemmaplan denna helg, då vi står inför en förrändring. Berättar mer en annan dag!

KRAM OCH TREVLIG LÖRDAG PÅ ER ALLA!

5 kommentarer:

Mia sa...

Lät riktigt gott!!

Ha en go lördag!

Kram

Postadress Torslanda sa...

Mycket tjusigt!!! Ska läggas på minnet.

Anonym sa...

Jag kanske har en svag aning om vad förändringen består av? Ska bli kul att se om jag har rätt! /// kram ulrika

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Det här är andra gången jag lagar den här receptet med mina vänner men jag la till lite morötter och paprika och den är jätte lätt med tanke på att jag kan laga den (är 14 år) :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails