fredag 9 november 2012

Lax Walewska och helgplaner

Go'fredagskväll!

Hoppas ni alla har en mysig kväll och start på helgen. Här har vi haft en riktigt lugn och skön ledig dag. Lite möten och veckohandling för mamman, och mormor och morfar-mys för barnen på förmiddagen. Eftermiddagen tog vi det riktigt manana med allamänt slappande, innan det var dags för mig att börja med middagen. 
På menyn hemma hos familjen A.W stod det  Lax Walewska receptet hittade jag här!  Detta är en variant av restaurangklassikern Sjötunga Walewska. I Vickans recept ska man ha i hummer, men då jag knappt kan skala en hummer samt att det faktiskt inte är direkt billigt ens med fryst dito, så kändes det så onödigt att jag skippade det momentet.
Hursomhelst blev detta görgott (på ren och skär göteborgska).Såsen är to die for, om man säger så...Ett glas kallt vitt vin till maten var pricken över i:et.
Detta måste ni verkligen testa!


Till dessert avnjöt vi barnens (nästan) egenbakade muffins. Gosetösen hade fått så fina muffinsformar i siliconplast med tillhörande receptbok i födelsedagspresent från mormor och morfar så dessa fick vi testat idag. 
Klassiska, sockerkaksmuffins, som blev en aningens kladdiga, men så goda!. Barnen gick loss med O`hoj chokladsås och strössel, som dekoration. 
Nu sover barnen sedan några timmar tillbaka och vi ska kika på ett eller två avsnitt av den läskiga, men spännande skräckserien Walking dead.
Imorgon väntas 6-årskalas för kompisfamiljens äldsta tös, och en massa mys hemma, såklart! Älskar helg och tid med familjen!
 

2 kommentarer:

Jemima sa...

Mums, detta ska vi prova som fars dags middag idag!

Nazima sa...

Det var görgott!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails