lördag 29 september 2012

Banankaka med chokladfrosting

En saftig banankaka med en krämig frosting med smak av choklad, kan det bli så mycket bättre?! Tror inte det! En riktig fikafavorit här och vi kommer nog aldrig tröttna på denna smarriga kaka:

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk
70 g mörk choklad

Chokladfrosting:
60g rumsvarmt smör
4-5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker
100g cream cheese
1/2 dl kakao
1 msk varmt kaffe
 

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner smöret. Tillsätt mjölk och ägg. 
Mosa bananerna och rör ner tillsammans med hackad choklad.
Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, 175 C. Låt kallna.
Börja under tiden med frostingen.
 Rör ihop allt utom kaffet till en smidig kräm. Tillsätt tillsist kaffet. Bred på frostingen på den avsvalnade kakan. Dekorera efter tycke och smak med  strössel.

 

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Älskar banankakor! Vad gott att ha cokladfrosting på, bra kombo :)

Bella sa...

Åååh, så gott det ser!! Tack för det receptet :)

Hoppas du haft en bra helg och att du får en mysig söndagkväll med familjen!

Kramar Bella

Nazima sa...

Chodkladfrostingen lyfter hela denna goa kaka!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails