tisdag 8 november 2011

Kycklinggryta med bacon,äpple och curry

Slänger in ännu ett smarrigt recept, dock ett middagstips denna gång. En jätteenkel och smarrig kycklinggryta med spännande smaker av bacon, curry och äpple. Blev mycket poppis bland barnen här hemma, då lillprinsen åt tre stora portioner!

 Detta behövs för ca. 6 portioner:
800g kycklinglårfiléer
140g bacon
1 finhackad gul lök
2 msk smör
1 msk curry
salt & peppar
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 äpple i fina tärningar

Strimla bacon och stek tillsammans med löken. Lägg över på en tallrik. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den i omgångar. Lägg över kyckling, lök och l ite av baconhacket i en gryta. 
Häll över vatten och fond (så att det täcker kycklingen) och låt koka upp och sjud i ca. 15 minuter. 
Skaka ihop grädde och mjöl till en såsredning och rör sedan ner detta i grytan. 
Sjud i ytterligare 5 minuter. Strö till sist över resterande baconhack och äpplebitar. 
Servera med ris.
Kanske inte ultimata vardagsmaten, men på en fredagskväll eller helgmiddag när maten får ta lite längre tid så passar den perfekt!






Nu: Läggdags för min del!

KRAM & GODNATT!!!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails