måndag 8 augusti 2011

Mjölkchokladcheesecake

Lovade ju er att återkomma med recept och smakbetyg på Mjölkchokladcheesecaken som vi bjöd på i fredags:
Som sagt detta behövs om Du vill testa:

Kexbotten:
200g digestivekex
200g Maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125g smör

Fyllning:
500g cream cheese
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
3 ägg
200g Mjölkchoklad
1 1/2 dl vispgrädde

Ev. Kakao att pudra över innan servering

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kakorna och kexen fint i en mixer. Blanda ner kakaon. Smält smöret och blanda  med de krossade kexen/kakorna/kakao. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant ca. 24 cm i diameter.
Färgrädda botten i mitten av ugnen i ca. 7 minuter, sänk värmen till 130 grader.

Förebered sedan fyllningen. Vispa  cream cheese, socker och fröna från en urskrapad vaniljstång krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad  (i en skål över kokande vatten). Rör ner den smälta chokladen och vispgrädden i smeten. Häll den sedan över kexbotten och grädda  kakan i 130 grader i ca. 40 minuter.
 Låt den svalna, pudra över lite kakao och servera den ljummen eller kylskåpskall, tillsammans med en klick vispad grädde och några färska jordgubbar.





Det här var jättesmarrigt och jag kan definitivt göra denna igen. Kan dock tänka mig att den blir lite lätt mastig med mörk choklad som det ska vara enligt originalreceptet.
Sonen åt nästan 2 bitar  och ville bara ha "mea"....

Nu bakas det matpajer för fulla muggar här. Fyller år på lördag och ska ha lite kalas hemma och vill inte stå med allt kalasfixande på fredag. 
 Vad grejar ni med denna mulna måndag????
Kramar

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Den ser väääldigt god ut! Fint det blev med hyllan. Jag har också en liknande i köket. Skagen verkar ha varit väldigt mysigt. Har inte varit där själv .... det måste jag ta tag i . Ha en skön kväll!

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Åhhh, ser så gott ut!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails