onsdag 13 juni 2012

På kakfatet...

Hejsan hej!

Båda barnen sussar sött efter en intensiv dag på alla plan och med en mamma som var lite åt det tröttare hållet. Kan bero på att det sågs ett avsnitt av True blood säsong 4 på sena gårdagskvällen, som vi nu fått hem?!
Hursomhelst, när stora A kilade över till vännen och grannen L för en stunds lek på eftermiddagen drog jag och lilleman igång ett litet storbak. 
Ganska snart fyller ju far i huset  år och då gäller det att ha laddat frysen med massa gott i fikaväg inför kalaset!
 Först ut var korintkakor som jag blev så sugen på att baka efter att ha läst här
Detta måste vara en av de mest ultimata kakorna att baka med tillsammmans med barnen???? Lille K rörde, vispade  och sedemera formade små egna figurer av degen som han var så stolt över. 
Receptet är superenkelt och kommer här:

200g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
en liten gnutta salt
1 1/2 dl korinter
4 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Vispa ihop smör och socker krämigt. Tillsätt korinterna, saltet och mjölet. Rör ihop till en smidig smet (blir rättså smulig!) och rulla till bollar. Lägg och plåten och tryck till bollarna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i  i ca 10 minuter tills kakorna får fin färg.

Förutom korintkakor bakade vi även bananmuffins med choklad. Jag har tidigare lagt upp receptet och du hittar det här! 


 Korintkakor och Bananmuffins med choklad. Kakafatet kommer från Indiska och är ett av mina favoriter, förutom det från BRUKA då'rå!
 
Nu är det som vanligt, läggdags för min del! Jag hoppas ni alla får en fin torsdag och snart, mina vänner, snart har vi helgen här! Min är fullspäckad med roligheter. Berättar mer sedan.

KRAM OCH  GODNATT!

 

3 kommentarer:

Bella sa...

Trevligt med kalas som väntar och gott med hembakat! Trevligt när man kan göra det tillsammans med barnen :)

Kramar Bella

Bella sa...

Såg att du skrivit hos mig nu och jag tycker absolut att du ska köpa en KitchenAid :) Cervera finns ju på Torp och annars såg jag att de hade fraktfritt på nätet om man handlade för över 700 kr!

Sov så gott!

KRamar Bella

Nazima sa...

Tusen tack för infon ang, kampanjen på Cervera. Detta får kikas vidare på! :-)
Funderar på om jag ska köpa den nu eller i höst, lite kul att" suga på den karamellen" ett tag till när jag bestämt mig för vilken färg jag helst vill ha.
Vilken färg är din favorit?
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails