torsdag 14 juni 2012

Kitchen aid, Bra, Bäst eller inte alls bra???

För några helger sedan gick min älskade multimaskin (bakmaskin/hushållsassistent) sönder som jag fick i 20-årspresent av mina föräldrar för jättelängesedan. 
Eftersom jag bakar mycket så behöver jag verkligen en ny. Visst, min elvisp duger fint, men har man varit van vid en riktig hushållsassistent/bakmaskin så vill man gärna ha en ny. 
Har sedan länge haft span på Kitchen aid, som verkar vara både snygga men framförallt bra. 
Efter att ha kikat runt på Bagarens och kockens sida hittade jag två som blev favoriter, färgmässigt;

 Silver hade passat fint i vårt kök då vi har rostfria vitvaror.
 
 Äppelgrön hade piggat upp vårt annars ganska Mainstream kök med rostfritt, ek och svart!


Så nu undrar jag givetvis vad NI som har en Kitchen aid tycker, är ni nöjda eller "duger" en billigare variant?! Argumenten för är livslängden på 30 år. Min "lilla" multimaskin höll i endast 12 år, så där vinner ju Kitchen aid.
 Sedan har jag fattat det som att det finns olika modeller och att Artisan är den vanligaste, men vad skiljer den och de andra åt? Massor av frågor då den ju kostar en slant. 
Hoppas någon av er som är härinne och läser och äger en Kitchen aid  känner för att svara!

KRAM

4 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Har en KA och är supernöjd! Nu har jag inget annat att jämföra med så jag är väl inte till någon större hjälp, ler.

Nazima sa...

Kul att höra! Vilken färg har du på din? Du har ju varit hemma hos mig och vet ungefär hur mitt kök ser ut, vilken fär tror du skulle passa bäst?
Kram

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Isblå tror jag det heter. Tycker båda du visar är snygga men tror att man (kanske)kan tröttna på den gröna.? Hade nog satsat på svart eller silver! :-)

Postadress Torslanda sa...

Jag har en och använder väl inte alltför ofta ... men ändå ... det enda jag kan säga om den är att bunken är lite liten. Läste någnstans att det kommit en med större bunke.
Vet inget om livslängden. Fast fin är den :)

Min mamma har en gammal Elektrolux i brunt & organge - en rejäl sak - som hon haft i 35 år. Funkar finfint ännu. Det är grejer det. Fast den står inte framme ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails