lördag 10 november 2012

Fikasugen?

Att matlagning och bakning tillhör en av mina stora passioner vet ni nog vid det här laget.
Extra kul är att testa och provbaka nya varianter av "vanliga" kakor, samt att fundera ut nya smaksättningar och vad som kan tänkas passa ihop. 
Senast bakade jag en enkel tigerkaka som jag gjorde en god chokladglasyr till. Bara att vispa ihop 1 dl kakao, 1,5 dl florsocker, 1 tsk strösocker, lite vatten och en skvätt mjölk. Vispa till smeten är glansig och klimpfri. Låt glasyren rinna över kakan och dekorera gärna med något kul  strössel eller liknande. 
Något annat som blev riktigt gott var att smälta vit choklad och spritsa över chokladkolasnittarna. Receptet hittar ni för övrigt här!

Tigerkaka med chokladglasyr, chokladkolasnittar dekorerade med vit choklad, sockerkakscupcakes med en frosting smaksatt med hösthonung, som för övrigt har kraftigare smak än sommarhonungen....


Vad bakar ni helst när det vankas kak/bull/brödbak????

10 kommentarer:

Smarta vardagstips sa...

Tigerkakan såg supergod ut! Smart med "rinnande" frosting sådär.

Nazima sa...

Ja, det blir lite effektfullt och så lite roligare än en tigerkaka rakt upp å ner!

Postadress Torslanda sa...

Ser väldigt fint ut! Jag bakar helst morotskaka men är den enda i familjen som älskar morotskaka så det blir vanligtvis chokladbollar eller muffins ...

Nazima sa...

Postadress Torslanda: Morotskaka var alldeles för längesedan jag bakade, det får det bli framöver.
Egentligen borde det bli oftare här , då maken och barnen liksom jag är väldigt förtjusta i morotskaka....

Anonym sa...

Väldigt mycket socker på din blogg. Kan det vara nyttigt i längden? Diabetes 2 på äldre dar och tjocka barn.

Jemima sa...

Vilken onödig kommentar, @anonym. Det spelar ingen roll hur mycket socker saker innehåller, det som spelar roll är hur mycket man äter av det. Äter man en söt kaka varje helg och sen nyttigt resten av veckan lovar jag dig att det inte är någon fara. =) Dessutom får man högre livskvalitet. =)

Nazima sa...

Anonym: jag blev faktiskt lite ledsen när jag läste din kommentar... För det första är mina barn inte det minsta tjocka, och för det andra vad får dig att tro att jag och min familj trycker i oss allt jag bakar??? Mycket stor del av det jag bakar brukar jag faktiskt bjuda på samt ge bort. Och Förresten hur kan du ha en uppfattning/ åsikt om hurdant skulle va hemma hos min familj. Det är ju faktiskt en väldigt liten del av mitt liv jag väljer att visa i bloggen, men det förstår du säkert. Jag bakar och lagar mat för att dej är några av mina största hobbies, och givetvis äter jag ju i te upp allt själv. Många i min omgivning blir dessutom väldigt glada över att få smaka på mina bakverk'. Jag försöker med detta sätt göra världen till en värld till en bättre plats och kan jag göra det genom art glädja någon med mina hembakade kakor så gör jag mer än gärna det. Jag äter dessutom inget fikabröd på veckorna utan kanske unnar mig en liten bit på helgen... Jag hoppas du fått lite klarhet i vad jag och mun blogg står för. Med vänliga hälsningar Nazima

Bella sa...

Suck.. Vad trött jag blir när jag läser kommentaren från anonym ovan, så onödig... Hoppas du kan slå ifrån dig och inte ta åt dig!!

Jag har haft en person som skrivit hos mig och jag tror det är samma som varit en av anledningarn till att jag funderat på bloggens vara eller inte vara, men samtidigt ska inte en person få förstöra och jag blev på riktigt glad i hjärtat när jag läste din kommentar. Jag gillar ju din blogg också just för att du verkar vara en jordnära tjej som jag tror jag skulle haft mycket att prata med om irl. Vi får se till att försöka få till en date vid tillfälle det är ju faktiskt inte så långt mellan oss :)

Kakorna ovan ser jättesmarriga ut och kul att "pynta" de gamla klassiska kakorna :)

Önskar dig en riktigt skön söndagkväll!

Kramar Bella

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Åh så gott det ser ut!! Lite socker skadar inte. Och så klart förstår vi alla andra att inte du sitter och äter upp allt själv. :-)

Fortsätt lägga ut dina goda recept och skit i vad vissa tycker. Vi är här för att vi gillar dig och bloggen. Glöm inte det!

Puss

Unknown sa...

Åh nu blev jag också baksugen!! Här har det gått i muffins av alla det slag sista tiden men morotskaka är egentligen favoriten. http://barnsmat.blogspot.no/2013/05/vi-bakar-morotskaka.html Speciellt denna variant :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails