söndag 24 januari 2010

Pasta med Karljohan Cremé Fraiche och vandring på havsisen

Vårt hus sett från "sjösidan"



Mannen och dottern och sonen på isen....


Vilket underbart vinterväder vi haft i helgen! sol och minusgrader. Härligt! Dock kan jag inte låta bli att längta så smått till våren och värmen igen.
Idag gick vi över till Orust, den ö som vår lilla ö ligger landfast med. Det blev en härligt vintrig promenad på havsisen.


Tänkte passa på att tipsa er om helt fantastiskt god och lättlagad pastarätt som vi avnjöt förra helgen. Jag brukar inte vara något större fan av halvfabrikat, även om det är himlans praktiskt, måste jag erkänna!
Nu finns det massor av olika smaksatta cremé fraicher ute i handeln och vi har provat några ur det digra utbudet. Senast var det Arlas cremé fraiche gourmet med smak av timjan/citron/Karljohan.
Låt er inte avskräckas av mängden vitlök i receptet, för det blir inte så starkt vitlökssmak som man kan tro.
Detta behövs för 4 personer:
300g pasta, gärna tagliatelle
8 vitlöksklyftor
1 msk smör
100g bladspenat
2 dl cremé fraiche gourmet Karljohan/timjan/citron
salt
svartpeppar
1 dl riven Kvibille svecia
Koka pastan enligt paketets anvisningar. Skala och skiva vitlöken. Fräs den i smör några minuter och blanda därefter ner bladspenaten. Häll pastavattnet och rör ner bladspenat,vitlök och creme´fraiche och . Smaka av med svartpeppar, strö över ost och hugg in genast!











Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails