tisdag 27 maj 2014

UTFLYKT MOT HEMLIGT MÅL


Hej alla!

Denna bloggen verkar ha fått lite ofrivilliga pauser, våren, speciellt maj månad och början av juni är ju en tid då det är fullt ös på alla håll och kanter. 
Tidigare ikväll var vi iväg på avslutning och uppsjungning för stora A:s kör med tillhörande taco-middag efteråt. Väldans mysigt och välordnat!

I  helgen blev jag bortskämd av mina älsklingar med en hemlig utflykt. Målet var Klädesholmen och restaurang Salt & Sill , som är specialiserad på, just det, sill av de olika slag. 
Min älskade man hade bokat en tre-rätters helglunch. Först fick man gå och ta av massa läckerheter på förrättsbordet såsom, sill av de olika slag, rökt lax och makrill, charkuterier, bröd och smör. 
Sedan fick man välja mellan två olika varmrätter en fisk och en kötträtt. Jag valde förvånande nog kött, då jag tidigare i veckan varit iväg med jobbet och ätit fisk på restaurang ganska nyligen. 
 Jag blev serverad en mycket mör kalventrecote´, serverad med hemmagjorda pommes, hemslagen bearnaise och gott grönt.
Till dessert valde vi jordgubbspannacotta, god, men jag måste erkänna att min egna är snäppet godare, faktiskt, skrytvarning, I know, men pannacotta är lite av min grej.  :-)
Hela restaurangen är givetvis inrett i kusttema.


Inte helt lätt att välja dryck och varmrätt...


Min förrättstallrik; varmrökt lax, rökt makrill  matjesill, gräddfil, kokt ägg och en surdegsmacka.


 Till varmrätt blev det Kalventrecote`, hemmagjorda pommes, brytbönor, och hemslagen Bearnaise, kan det bli så mycket bättre?!Jordgubbspannacotta till dessert...


Nu är vi redan i slutet av denna arbetsvecka, då det nalkas kortvecka. Blir en lååång helg med kärlek och massa mys med familjen . Love it!


KRAM2 kommentarer:

Caroline mitt i livet sa...

Härlig helg ser jag att du haft! Salt & Sill är såå himla mysigt och magiskt god mat har dom.. Förstår att du njöt! Min man är där just nu (med kunder),, medans jag får vara hemma med dom små "troll ungarna" :-) Kram

Postadress Torslanda sa...

Men åh, dit har jag velat åka länge! Ser väldigt härligt ut och har hört så mkt positivt om det.

Muscavadosirapen var väldigt smidig, hällde bara upp en matsked. Känns lite annorlunda mot musvadosocker. Värt att prova!

All pannacotta är ju inte den bästa -klart du ska skriva om din egen är bättre :)

Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails