Lovade ju er att dela med mig av receptet på citronpannacottan som vi bjöd våra middagsgäster i fredags på.
Den uppskattades av samtliga vuxna i sällskapet, och citronbaserade desserter är så fräsch efter middagen.
Receptet är superenkelt så detta måste ni bara prova!
CITRONPANNACOTTA MED JORDGUBBAR 4-5 PORTIONER
4-5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi (perfekt då man slipper mecka med gelstinblad!)
2 citroner
1 tsk vaniljpulver
4-5 färska jordgubbar
ev. lite citronmeliss
Blanda grädde och gelésocker multi i en kastrull.
Riv citronerna och rör ner citronskalen,samt pressa ut lite av citronsaften, och blanda tillsist ner vaniljpulvret.
Låt alltsammans koka upp och koka i max 2 minuter.
Häll upp i serveringsskålar och låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
Dekorera med jordgubbar och gärna lite citronmeliss.
2 kommentarer:
Oj så gott! :)
Kram Jenny
Ja, supergott!!! Kul med fler besökare!
Kram
Skicka en kommentar