måndag 29 juli 2013

FÖRKOKTA, GRILLADE REVBENSSPJÄLL



En av helgens smarriga middagar; förkokta, grillade revbenspjäll med ugnsrostad färskpotatis, sallad och bearnaise.

Go kväll på er!

Vilket väder vi haft idag! Känns som denna sommaren har varit toppen på alla vis, även vädermässigt! Det är under kvällar som dessa som man njuter av att tända grillen och sedan avnjuta en smarrig grillmiddag på altanen, vilket vi gjorde i fredags!
Förkokta, grillade revebenspjäll är  tacksamt att grilla och köttet blir så mört att det faller isär. Detta behövs:

1,8 kg tjocka revbenspjäll
2 msk salt
2 lagerblad
2-3 tsk vitpeppar
vatten
Lägg revebenspjällen en vattenfylld kastrull eller gryta, häll på kryddorna. Låt koka på svag värme i c.a 1 timme. Låt svalna. Blanda under tiden ihop marinaden:

0,75 g tomatpure´
0,25 dl chilisås
 5 msk rapsolja
3 msk honung
2 tsk soja
1 pressad vitlök

Lägg i revebenspjällen i marinaden och låt marinera i 1 timme gärna mer!. Grilla på medelvärme tills de fått fin färg och är genomvarma.

Till den ugnsrostade färskpotatisen blandade jag ihop en röra med, grillkrydda, olja, salt, peppar där jag doppade ner potatisarna innan de hamnade på ugnsplåten och fick  tillagas på 245 grader i  30 minuter.
Smaskens!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails