måndag 6 maj 2013

Glest mellan gångerna och en smarrig plockmiddag på det


Hej vänner

Visst är det härligt att vårvärmen äntligen hittat hit! För egen del blev det en högst ofrivillig bloggpaus under helgen, då jag spenderade massor av tid utomhus och tillsammans med familjen.
Trädgårdsarbete, utelunch på altanen (premiär!) påbörjan av renovering av lekstugan och allmänt helg-chill.

God mat har det som sig bör även blivit under helgen.
I lördags var vi så vansinnigt sugna på tapas, så kvällens middag blev ett ihopplock av spanska tapas specialiteter, samt lite favoriter från det svenska smörgåsbordet. Det bästa av två världar, helt enkelt!
Till de vuxna en liten flaska Amarone till, jisses va gott! Är ju som ni kanske förstått ingen rödvinsälskare, men Amarone är gudagott, som sagt. Övriga kommentarer överflödiga. 


Vår plockmiddag bestod av bla. spanska charkuterier, chilimarinerad manchego, oliver,grillade kycklingklubbor, skagenröra, surdegsbaguetter, ostar och mycket mer. 
Uppskattades av såväl barn som vuxna.

Vilka är Era måsten när fixar tapas/plockmiddag?Vore kul att veta vad andra har på plockbordet.
Nu ska jag strax väcka lilla A som ligger ute i sin UJ och sover.
Må så gott så länge, vänner!

KRAM

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Älskar också de här plockmiddagarna - perfekt för alla :) Ett måste för mig är någon god salami och parmaskinka eller serrano

Nazima sa...

Serranoskinka är to die for, så gott!!!!
Maken älskar salami och jag hittade små coctailsalami-korvar som var råa som man skulle stek eller lägga på grillen. De var kanongoda enligt maken.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails