Tjings på er!
Här kommer receptet på desserten vi mumsade på i lördags; Dulce de Leche pannacotta. En helt underbart god pannacotta med en lätt smak av kola tack vare den kondenserade mjölken.
Detta behövs för 4-5 portioner:
4-5 dl visgrädde
1 dl gelésocker multi
1 burk kondenserad mjölk (som fått koka i minst 1 timme!)
Blanda grädde och gelésocker multi och låt koka upp. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör till en slät smet. Häll upp i dessertskålar låt stå kylen i minst 3-4 timmar, gärna över natten.
Servera med lite vinbär för att bryta av sötman.
Dulce de Leche pannacotta, serverat med trädgårdsbär.
Detta måste ni absolut testa, har blivit en riktig favorit här hemma när det kommer till desserter.Nästa gång ska jag testa att smaksätta med kakao eller mjölkchoklad, tror de kan bli kalasgott!
4 kommentarer:
Åt samma efterrät till schlagern fast jag fuskade och använde färdig karamelliserad mjölk:-)
Så gott!!!!
Kramar
Så det finns färdig karamellisetad, mjölk, var kan man hitta det? Måste prova det nästa gång!
Tack för tipset!
Kram
Typ ICA, COOP:)
Skönt att slippa hela kokproceduren!
Ja, det verkar onekligen smidigt!
Skicka en kommentar