söndag 10 mars 2013

Grekisk fläskfilé

God morgon!

Kikar in som hastigast innan vi åker till A:s simskola för att bjuda på receptet på den grekiska fläskfilén vi åt igår. Receptet har jag fått av min vän S som bjöd på denna när vi var hemma hos dem på middag för några helger sedan. 
I originalreceptet använder man kyckling, men jag testade att göra den på fläskfilé, vilket var minst lika gott!
Detta behövs för ca. 6 portioner:

600g fläskfilé
2 burka creme´fraiche paprika/chili
2-3 dl grädde
1 1/2 dl chilisås
2-3 msk mango chutney
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

TÄCKE
1 liten burk soltorkade tomater
1 burk fetaost
Ev. 3 dl svarta oliver

Sätt ugnen på 200grader.
Skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Bryn i stekpanna, salta och peppra. Lägg köttet i en smord ugnfast form. 
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över i köttet i formen. Ställ in i ugnen i ca. 30-40 minuter.
 När det återstår ca 10 minuter, ta ut formen och lägg på feta, soltorkade tomater och oliver och ställ in igen, i ca. 10 minuter.
Servera med ris och grönsaker!

Smaklig måltid!



Detta måste ni bara testa, såååå gott!!!

4 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Låter väldigt gott!

Nazima sa...

Det var supergott, det måste du testa!
Kram

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Mmmmmm..!!

Nazima sa...

Ja, verkligen, mmmm, ETt fridfullt hem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails