söndag 27 januari 2013

Mysig helg och en Kladdkaka de Luxe

God söndagskväll på er!

Har ni haft en bra helg? Det har jag. Mysigt middagsbesök på lördagen, då vi bjöd på en maffig Kladdkaka de Luxe till dessert. Receptet ska ni få alldeles strax. 
Förutom middagsgäster har det i vanlig ordning varit simskola för stora A. 
Hon börjar bli sååå duktig och det märks att hon tycker det är kul ochså.
Denna eftermiddagen har jag lekt housewife och både bakat kanelbullar, mandelmassebullar, sockerkaka med kanel -och sockerdoppade äpplebitar. 
Frysboxen fullkomligt ekade tomt på hembakat, ovanligt för att vara hemma hos oss, men nu är som sagt ordningen återställd.

Igår bjöd vi som sagt på en (för oss) annorlunda Kladdkaka toppad med chokladkola. Kakan verkade göra succé, jag tyckte den var god, om än lite mäktig, kanske för att jag fortfarande var mätt av middagsmaten?!
Hursomhelst här kommer receptet om någon skulle vara intresserad:

4 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150g  smör
2 dl vetemjöl

Kolatäcke:
100g smör
2 dl socker
0,5 dl sirap
1 dl kakao 
1 dl vispgrädde

Att garnera med:
Bär, gärna lite av det syrliga slaget så kakan är sööt!

Sätt ugnen  150 grader.
Smöra en kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor istället för ströbröd. 
Vispa ihop ägg och socker, Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop alla torra ingredienser för sig och ner i äggvispet. Häll till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädde i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Gör under tiden i ordningen kolatäcket: 
Smält smör i en kastrull och rör ner socker och sirap. 
Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka på svag värme till en tjocksmet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs på kakan.
Dekorera sedan kakan med bären.
Servera med en klick vispad grädde!


2 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Det dar lat jattegott!! Ska prova sa fort jag kommer hem!!! Kram!

Nazima sa...

Ja, gör det!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails