fredag 25 januari 2013

Morotskaka med krämig glasyr

God morgon fredag!

Kikar bara in lite snabbt innan helghandlingen för att tipsa om er om bästa receptet på Morotskaka. 
Detta recept hittade jag här och med assistans av barnen bakade jag denna  förra helgen. En riktig klassiker och fikafavorit som mannen gärna väljer när vi fikar ute på "lokal"

Här ska ni få receptet:

Smet
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl matolja
  • 3 dl fint rivna morötter
  • Glasyr
  • 50 g Philadelphiaost
  • 30 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekoration:
Kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader
  1. Vispa ihop socker, ägg och olja.
    Rör ner de rivna morötterna. Blanda alla torra ingrediener i en bunke och rör ner i ägg-socker-oljevispet. Blanda väl . 
    Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda kakan mitt i ugnen i ca.35 - 40 minuter. Låt kallna.
    Smält ost och margarin på låg värme och rör sedan ner florsocker. Låt svalna och bred på den kalla kakan.
    Dekorera gärna med kokosflingor!


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails