onsdag 10 oktober 2012

Blåbärssmulpaj på lite annorlunda sätt

Go'kväll på er!

Barnen är lagda, huset är iordningplockat och jag slapppar lite i soffan innan läggdags. 
Har precis plockat ut en blåbärssmulpaj ur ugnen och det doftar ljuvligt i hela huset! 
Blåbärssmulpaj, ja, det hör inte till vanligheterna här. Igår på jobbet pratade jag och kollegan om olika bakrecept och kom fram till att riven mandelmassa i en smuldeg kan bli riktigt gott. Sagt och gjort. 
Detta var jag ju tvungen att testa!

Detta behövs till en paj:

Fyllning:
3-4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker

Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g riven mandelmassa
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form och häll ut blåbären i formen. Strö över potatismjöl och socker. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig massa. Häll över blåbären och grädda i ugnen i max 20 minuter, inte mer! 
Njut med vaniljsås!
Blev en väldigt knäckig och god paj!

 

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails