söndag 19 augusti 2012

Skogens guld-paj

Go'kväll på er!

Hoppas ni liksom jag haft en trevlig helg. Igår blev det GeKås  för hela slanten för mig och vännen J. Bilen var till bredden fylld med kassar innehållandes på nödvändigheter och mindre nödvändiga ting. Väl hemma blev det soffmys med maken framför filmen "Sebbe" och smarrig kantarellpaj med ett glas vitt till. 
Eftersom både jag och maken tyckte denna paj blev väldigt god så ska ni få receptet:

Pajdeg:
1 dl  matolja
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning
  500 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 ägg
2 dl riven ost
3 dl grädde
 salt och svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga botten och låt vila i kylen i ca 10-15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet. Gör under tiden  ordning fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt detta fräsa i stekpannan så det bara svettas lite, inte tar färg!
Skölj och ansa svampen  och tillsätt den i lökblandningen. 
Lägg lök och svamp i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, salt, svartpeppar och riven ost  och häll över svampen och löken. Grädda i ugnen i ca. 25-30 minuter.



Detta måste ni testa!!!

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Låter väldigt gott! Har en del svamp här hemma så detta ska lagas snart! Tack för receptet!

Nazima sa...

Det tycker jag absolut du ska testa!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails