söndag 9 januari 2011

Festlig fläskfilépasta

Söndag kväll och denna nära tre veckor långa julledighet är till ända. Vi har tagit det lugnt och njutit till fullo av att få vara tillsammans hela familjen.
Imorgon börjar vardagen igen med förskola och jobb, men det ska faktiskt bli rätt skönt att komma in i vardagslunken igen.
Även om det är långt till fredag så vill jag ändå tipsa om denna goda pasta med fläskfilé som vi åt häromkvällen.

Detta behövs för 4 portioner:
4 port kokt pasta, ca. 300g okokt
500-600 g fläskfilé
10 st färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
2 msk smör
3 dl grädde
1 dl rödvin
1 msk oxfond
soja
salt & peppar
1/2 dl hackad basilika

Putsa och strimla fläskfilén, dela champinjonerna, skala och finhacka vitlöken och dela tomaterna.
Fräs köttet i smör i en gryta tills den tar färg, ta upp och låt vila så länge, fräs sedan svampen och vitlöken under omrörning. Tillsätt tomaterna. Häll över grädden och tillsätt sedan vinet, köttet och pastan, rör sedan ner lite soja och smaka till sist av med fond,salt och peppar. Blanda i basilikan allra sist.
 Servera med nyriven parmesan och ett gott rödvin till!  
Detta är verkligen supersmarrigt och festligt.
Perfekt fredagsmysmiddag då det går fort att laga, och det uppskattades även av barnen.




Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails