söndag 13 juni 2010

Mysiga helg med bl.a tjejmiddag och familjeutflykt på schemat

Go`söndagskväll på er! Hoppas ni haft en lika fin helg som.
Lördagen regnade det hela dagen och inbjöd inte till några större "utsvävningar", mer än att jag fick en härlig barnfri kväll i Göteborg!
Det var min fina vän M som bjöd in mig och andra vännen J på en smarrig tjejmiddag med jättegott alkoholfritt bubbel och lika alkoholfritt, men ack så gott rosévin smarrigt värre!!!!
Tack fina ni för en fantastiskt mysig kväll.


Idag var vädret definitivt inget att klaga på, solsken och "nästan" sommarvarmt, vilket inbjöd till att göra en liten familjeutflykt.
Sagt och gjort, packade vi in oss i bilen och styrde kosan
mot Pilane gravfält läs mer om just Pilane här! Kan verkligen rekommendera alla ett besök på detta utflyktsmål.... men om ni har små barn som åker vagn/sulky så skippa den och kör med bärsele/sjal då det är rätt ojämn terräng.
(vi hade med både bärryggsäck som Alida satt i lite då och då och bärsele till Knut.)
Mat/fika i alla former smakar aldrig så gott som ute i det fria och idag var definitvt inget undantag! I vår "picknickkorg" hade vi packat med Köttfärspiroger med tacosmak.



Detta behövs för ca 12-14 amå piroger:

Deg:
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g margarin eller smör
3 dl mjölk eller filmjölk

Rör ihop mjöl, salt och bakpulver i en skål. Klicka i smöret/margarinet och rör med en gaffel til len smulig massa. Till sedan mjölkel/filmjölken och arbeta ihop en smidig deg som du kavlar ut och lägger i valfri fyllning.
Detta hade jag som fyllning i mina:
400g nötfärs
1 liten burk champinjoner
1 burk majs
1 påse tacokryddmix
matolja att steka i.

Fräs köttfärsen i oljan och tillsätt champinjonerna. Mosa sönder färsen så det inte finns klumpar. Tillsätt kryddmixen och tillred enligt anvisningar på påsen. Låt puttra ihop några minuter och tillsätt sedan majsen. Lägg fyllningen på den utkavlade degen och tryck ihop degen så att inte fyllningen rinner ut. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda i ugnen på ca. 200 grader i 10-15 minuter beroende på ugnstyp.
Detta är jätteenkelt och gott så testa!!!


Till fikat blev det vanliga hederliga kanelsnurror utan kanel, dessa bullar hade en smarrig fyllning med smak av vanilj...




















Alida åt piroger med good aptit.....













Hela familjen J samlad framför ett konstverk på Pilane som kommer usrpungligen från New York. Där var den en omtyckt plats att gifta sig på, och jag är inte så förvånad ,faktiskt......
Nu blev detta ett jättelångt blogginlägg, hoppas ni orkat läsa, snart ska mannen och jag sätta oss och kika på den andra dvd:n av två som vi fick hem i veckan.....

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails