söndag 18 april 2010

Lugn helg och Rosa cupcakes

Go´kväll söndag! hoppas ni alla haft en lika mysig helg som jag haft. Vi har mest tagit det lugnt och pysslat lite allmänt här hemma.
Lördagskvällen bjöd på grillad entrecote´med godsaker till det och när vår små älsklingar sussade sött i sina sängar bänkade vi oss framför tv:n och kikade på "Flickan"- en oerhört gripande och stark film. Har ni inte sett den så tycker jag definitivt ni ska ge den en chans!


Nog talat om vår helg.
I fredags bakade jag och Alidusen rosa cupcakes. Hon fick välja vilken färg det skulle vara på frostingen och det var inte svårt att gissa att hon valde rosa :-)
Receptet kommer från Leilas A piece of cake som jag gång på gång lovordar! Har aldrig och då menar jag verkligen aldrig misslyckats med någon kaka vars recept kommer från denna bok. Kort sagt, har ni inte denna bok så är det på tiden att ni införskaffar den, om ni gillar att baka, då förstås!

För en sats på 12 cupcakes behöver man:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft från 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 12 pappersformar påen ugnsplåt, eller om ni har ett muffinsbleck ställ dom i dessa, resultatet blir höga, fina cupcakes!
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det hela blandas. Blanda vetemjöl,salt, och bakpulver i en separat bunke. Blanda i rivet skal och saften av citronen.
Vänd försiktigt ner det hela i äggsmeten. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna innan du glaserar och dekorerar dina cupcakes. Blanda gärna ihop frostingen under tiden!

Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100g philadelphiaost eller annan cream cheese
några droppar valfri karamellfärg

Strössel eller blommor för dekorering.

Rör alla ingredienserna till frostingen till en smidig kräm. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll vit om du hellre vill det.
Bred frostingen på cupcakesen och dekorerar med strössel eller blommor efter tycke och smak.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails