tisdag 13 april 2010

Krämig tagliatelle med biff

Här kommer ett smarrigt recept på en läcker pastarätt med bl.a champinjoner, strimlad biff,broccoli och grädde.
Hade inte receptet varit hämtat ur Viktväktarnas kokbok Smala Italien hade man kunnat tagit den för vilken gräddig anrättning som helst!!!!

Som vanligt har jag modifierat receptet en aning, för 4 portioner behövs:

150g tagliatelle
2 tsk olivolja
500g lövbiff
100g champinjoner
2 msk hackad vitlök
1 purjo
1 stånd broccoli
2dl matlagningsgrädde
2 tsk mörk oxfond
2 tsk soja
2 msk dragon
dijonsenap
salt &peppar

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Strimla biffen, klyfta champinjonerna,strimla purjon samt skär broccolin i små buketter.
Hetta upp oljan i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs alla grönsakerna (inkl. vitlöken) hastigt på hög värme en kort stund. Ta upp och lägg åt sidan.
Fräs sedan köttet en kort stund. Tillsätt grönsakerna, grädden,sojan, senap, dragon och rör ihop.
Blanda sedan ner den färdigkokta pastan.
Servera!!!!
Mums va gott detta var!





4 kommentarer:

Karin sa...

Så gott!

Nazima sa...

Ja, det var verkligen supergott och lika gott som "restlunch" dagen därpå!

Caroline Olofsson sa...

Hej Anna! Gjorde denna rätt till middag idag. Grymt gott! och enkelt. Tack för tipset! Kramar Caroline

Nazima sa...

Åh, va kul att du tyckte det, Caroline!!!!
kramar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails