måndag 28 september 2009

Fläskfilé med vitlökscantadou


I fredags fredagsmyste vi som vanligt med god mat. På menyn stod fläskfilégryta med vitlökscantadou med tagliatelle. För som vill testa så kommer här receptet:


FLÄSKFILÉGRYTA MED VITLÖKSCANTADOU CA.4 PORTIONER


400-500 g fläskfilé

5-8 färska champinjoner

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 burk cantadouost med vitlökssmak, funkar även med Cremé bonjour vitlöksost

1 burk cremé fraiche

soya

salt& peppar

ev. mjölk att späda med


Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, bryn dem i en stekpanna. När de fått färg lägg över dem i en gryta. Skala & hacka lök & vitlök, ansa och skiva champinjonerna, fräs upp detta snabbt i stekpannan så att löken blir precis gyllengul. Flytta över detta till grytan och tillsätt cantadouosten. Låt den smälta ner och tillsätt soya och cremé fraiche. Låt puttra ihop några minuter, blir såsen för stabbig ,tillsätt lite mjölk.

Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen och servera till, och glöm inte en stor fägglad sallad och nyriven parmesan till och ett glas rött om man nu tycker om det.

Vill man så går det att byta ut fläskfilén mot kycklingfilé, har testat och det var ochså mumma!!!!




2 kommentarer:

Jennie sa...

Åh vad det ser gott ut! Du är duktig på att laga mat du!!! kram

Mamma Mia sa...

Det verkar ju vara väldigt gott. Bra när det passar till kött eller kyckling.
Kramis Mia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails