En krämig fläskfilégratäng med smak av ost och cheezeballz, otippat gott! På allmän begäran från en Facebook-grupp som jag är med kommer receptet på den goda gratängen vi åt till middag igårkväll.
Detta behövs för ca. 4-6 portioner:
Såsen:
4 msk smör
4 msk mjöl
2 dl cremé fraiche blandat med en pressad vitlök
7 dl mjölk
Gratängen:
1 påse cheezeballz
500-600 g fläskfilé
200g champinjoner
100g gratängost
salt och peppar.
Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en eldfast form.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.Tillsätt creme´fraiche och mjölk och koka ihop till en lagom tjock sås. Ställ åt sidan.
Skär fläskfilén i skivor och stek, salta och peppra, skiva och stek även champinjonerna.
Lägg hälften av köttet i den smorda eldfasta formen och strö över champinjoner och till sist ett lager cheezeballz.Häll på hälften av såsen.
Lägg sedan på resten av fläskfilé och svampen och cheezeballzen på toppen. Häll över resten av såsen och toppa med riven ost. Lägg på folie och ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
När hälften av tiden gått, ta av folien.
Servera med ris och grönsaker.
Detta är som sagt oväntat gott, om än litet mastigt.
Testa, vetja!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar