måndag 19 augusti 2013

SEX LAXAR I EN LAXASK



Tjingeling måndag!

Kikar bara in som hastigast för att dela med mig av receptet på fredagens enkla, men ack så goda middag; Ugnsbakad lax med vitvinssås och pressad potatis.



Detta behövs för ca. 4-5 portioner:

Laxen:
1 stor bit lax eller  4 filéer
1 dl matlagningsvin
1-2 msk hackad dill
1 msk smör
salt, peppar och fiskkrydda
1/2 burk räkor i lake, gärna lyxräkor!

Sätt ugnen på  220 grader. Smörj en eldfast form och lägg i laxen. Häll över matlagningsvin, salta, peppra och krydda med fiskkrydan.Strö över den finhackade dillen. Hyvla över smöret  och ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Strö över lite räkor innan servering.

För potatisen behövs ju inget särskilt recept, bara koka och pressa, men såsen är to die for så receptet på den ska ni får här:

1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl matlagningsvin
3 dl grädde
 ev.1 msk mjöl+ vatten= redning
Salt och peppar

Koka upp vattnet med fiskbuljongtärningen i. Tillsätt vinet och grädden och red eventuellt av såsen. Smaka av med salt och peppar. Såååå gott!!!


1 kommentar:

Anonym sa...

Mums! Provade det här receptet idag och såsen var verkligen god! Tack!
/J

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails