torsdag 22 augusti 2013

KOKBOKEN I VAR MANS OCH KVINNAS BOKHYLLABild: lånad härifrån!


Detta måste väl vara den mest kända och klassiska kokboken av alla?! Finns väl ingen som inte har ett alldeles exemplar av denna?!
 När jag var liten hade (och har fortfarande, tror jag) min mamma ett exemplar av denna, stor och med sådant där löstagbart omslag som det kan vara på vissa böcker.

För några år sedan såg jag den underbara filmen Julie & Julia som handlar om Julie som i sin begynnande 30-årskris bestämmer sig för att dra igång ett stort matprojekt, vilket innebär att hon under ett år ska laga 524 maträtter enligt kokbokslegenden Julia Childs  bok "Det goda franska köket". 
Julie dokumenterar det hela genom att blogga.
När jag såg filmen var jag grymt sugen på att testa något liknande, men länge kunde jag inte bestämma mig för vilken kokbok jag ska använda mig av, men så kom min käre make på idéen om att vi (jag) borde laga lite mer mat från boken Vår kokbok.
Han och hans kollegor diskuterade  häromdagen att det är nog den enda kokboken man behöver.
Så, nu tänkte jag laga minst en rätt per vecka ur denna bok under hösten, recepten kommer jag sedan att lägga upp här i bloggen.
Är ni beredda på lite mer husmanskost?!
Hoppas ni vill följa mitt lilla matprojekt!

KRAM PÅ ER ALLA

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul! Det vill jag gärna följa! Jag tycker det är mycket roligare att få inspo till recept från bloggar än från böcker (även om de kommer från böcker från början ;-)
/J

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails