torsdag 30 maj 2013

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten





Här kommer receptet på den smarriga jordgubbscheesecaken på kladdkakebotten som vi avnjöt hos svärisarna i lördags, alla älskade den och det fanns inte mycket kvar när vi fikat färdigt, vilket är ett gott betyg!
 Receptet hittade jag här! Mitt är dock lite modifierat i och med att jag uteslöt passionsfrukterna som stod med i originalreceptet.

Kladdkakebotten:

100g smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg

Cheesecakefyllning:

200g cream cheese (rumsvarmt)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
 3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:
Färska jordgubbar

Sätt ugnen på  175 grader. Smöra och bröa en bakform med löstagbar botten.
Smält smöret. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke till kalddkakan. Tillsätt smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten  ugnen i 12 minuter.
Kakan stelnar mer när den svalnat. Ta inte kakan ur formen.
Gör under tiden cheesecakefyllningen. Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet, tillsätt äggulorna, en i taget.
 Vispa grädden ganska hårt och rör ner i ägg/socker/ostsmeten. Vänd tillsist ner jordgubbsmoset.
Häll smeten över botten och frys i minst 4 timmar, gärna över natten. 
Ta fram tårtan och garnera ca. 30 minuter innan den ska serveras.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails