Här kommer receptet på den smarriga jordgubbscheesecaken på kladdkakebotten som vi avnjöt hos svärisarna i lördags, alla älskade den och det fanns inte mycket kvar när vi fikat färdigt, vilket är ett gott betyg!
Receptet hittade jag här! Mitt är dock lite modifierat i och med att jag uteslöt passionsfrukterna som stod med i originalreceptet.
Kladdkakebotten:
100g smör
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
Cheesecakefyllning:
200g cream cheese (rumsvarmt)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering:
Färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform med löstagbar botten.
Smält smöret. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke till kalddkakan. Tillsätt smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten ugnen i 12 minuter.
Kakan stelnar mer när den svalnat. Ta inte kakan ur formen.
Gör under tiden cheesecakefyllningen. Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet, tillsätt äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och rör ner i ägg/socker/ostsmeten. Vänd tillsist ner jordgubbsmoset.
Häll smeten över botten och frys i minst 4 timmar, gärna över natten.
Ta fram tårtan och garnera ca. 30 minuter innan den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar