torsdag 28 mars 2013

Köttfärsgryta med smak av curry

Goddagens!

Kikar in så här på skärtorsdagens  morgon för att tipsa er om en god och framförallt lättlagad vardagsmiddag.
Trots att Påsken står för dörren  så kommer det ju en dag som det blir vardag igen och då kan detta recept komma väl till pass!
 Köttfärs är ju vardagsmat om något, och har man tröttnat på att göra köttfärssås och spaghetti eller köttbullar vareviga gång så kan detta vara lite mer spännande.
Receptet hittade jag Leilas middagstips av allas vår Leila Lindholm. Jag har dock modifierat det i vanlig ordning. 

Detta behövs för ca. 4 portioner:

1 msk curry
1 msk olivolja
500g köttfärs
1 finhackad gul lök
 En förpackning a´400 g passerade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
 soja

1-2 bananer skurna i slantar
riven kokos att servera till.

Hetta upp en gryta  och häll i olivoljan. Fräs curryn tills den börjar dofta.
Tillsätt den finhackade löken och fräs den glansig. 
Rör ner köttfärsen och blanda alltsammans väl. Salta och peppra. 
När köttfärsen fått färg, tillsätt passerade tomater, vatten och soja. Låt alltsammans koka upp och småputtra  i några minuter.
Servera med ris, kokos, bananslantar och grönsaker.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails