God lördags eftermiddag på er!
Hade goa svågern och svägerskan här på trerätters middag och övernattning igår och maten blev väldigt lyckad om jag får säga det själv :)
På menyn stod:
Förrätt:
Smögencheescake
Ett glas vitt till
Varmrätt:
Oxfilé provencalé med Bearnaise och sallad
Ett glas rött till
Dessert:
Klassisk glasscheesecake dekorerad med jordgubbar.
Recepten till förrätten och varmrätten hittade jag på Vickans blogg,återkommer med dessa i egna inlägg framöver, men receptet på desserten ska ni får här nedan.
Genom att använda en sockerkaksform får denna glasscheesecake lite lyxigare utseende, en lite kul detalj!
4 ägg
1 1/2 dl socker
skal av 1 citron
200 g cream cheese
4 dl vispgrädde
200 krossade digestivekex
jordgubbar till garnering
Separera gulor och vitor. Vispa äggvitorna til hårt skum.
Vispa sedan socker, äggulor, citronskal poröst i en annan bunke och rör ner cream cheese. Vispa till sist grädden fluffig och rör ner i äggulesmeten, rör sedan försiktigt ner äggviteskummet.
Varva kexsmulor med cheesecakesmeten i sockerkaksformen.
Frys smeten i minst 3-4 timmar och ta fram den ca. 20 minuter innan servering.
Spola utsidan med hett vatten så är den lättare att stjälpa upp på ett fat.
Dekorera med jordgubbar.
2 kommentarer:
Wow, det kallar jag smarrig 3-rätter :)
Klart vi måste bestämma en ny fikadejt, lördagförmiddag passar mig bäst så som vi gjorde sist. Kom gärna med förslag på lämplig vecka :)
Kramar Bella
Det lat valdigt gott!!
Och vad sot din lilla tjej var nar hon skulle pa disco! Minns de dar discokvallarna (ofta i nagon sporthallskafeteria) med hallonlask och popcorn och sa dansa sista dansen till "Careless whisper".
Ha en harlig helg!
kram!
Skicka en kommentar