lördag 23 februari 2013

Trerätters en fredagskväll

God lördags eftermiddag på er!

Hade goa svågern och svägerskan här på trerätters middag och övernattning igår och maten blev väldigt lyckad om jag får säga det själv  :)
På menyn stod:

Förrätt:
Smögencheescake
Ett glas vitt till

Varmrätt:

Oxfilé provencalé med Bearnaise och sallad
Ett glas rött till


Dessert:

Klassisk glasscheesecake dekorerad med jordgubbar.



Recepten  till förrätten och varmrätten hittade jag på Vickans blogg,återkommer med dessa i egna inlägg framöver, men receptet på desserten ska ni får här nedan. 
Genom att använda en sockerkaksform får denna glasscheesecake lite lyxigare utseende, en lite kul detalj!

4 ägg
1 1/2 dl socker
skal av 1 citron
200 g cream cheese
4 dl vispgrädde
200 krossade digestivekex

jordgubbar till garnering

Separera gulor och vitor. Vispa äggvitorna til hårt skum. 
Vispa sedan  socker, äggulor, citronskal poröst i en annan bunke och rör ner cream cheese. Vispa till sist grädden fluffig och rör ner i äggulesmeten, rör sedan försiktigt ner äggviteskummet.
Varva kexsmulor med cheesecakesmeten i sockerkaksformen. 
Frys  smeten i minst 3-4 timmar och ta  fram den ca. 20 minuter innan servering. 
Spola utsidan med hett vatten så är den lättare att stjälpa upp på ett fat. 
Dekorera med jordgubbar.







2 kommentarer:

Bella sa...

Wow, det kallar jag smarrig 3-rätter :)

Klart vi måste bestämma en ny fikadejt, lördagförmiddag passar mig bäst så som vi gjorde sist. Kom gärna med förslag på lämplig vecka :)

Kramar Bella

ExPIAtriate sa...

Det lat valdigt gott!!
Och vad sot din lilla tjej var nar hon skulle pa disco! Minns de dar discokvallarna (ofta i nagon sporthallskafeteria) med hallonlask och popcorn och sa dansa sista dansen till "Careless whisper".
Ha en harlig helg!
kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails