Lovade ju er att dela med mig av receptet på smögencheesecaken jag bjöd på i fredags så här kommer det:
Botten:
6-8 skivor kavring
75 g rumsvarmt smör
Cheesecakesmet:
400g räkor
4 dl creme´fraiche
1 dl majonnäs
1 burk cream cheese
1/2 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
4 st gelatinblad.
Garnering:
100g räkor
1 citron skuren i tunna skivor
1 burk röd stenbitrom
dill
Börja med att mixa kavringen och smöret till en smulig massa. Sätt fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Tryck ut kavring/smörmassan över hela botten. Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäs, 3 dl av creme´fraichen, samt cream cheese. Blanda ner den finhackade dillen och rödlöken.
Värm resterande creme´fraiche i en kastrull på spisen. Tillsätt de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta ner. Blanda ner detta i cheesecakesmeten så det bli väl blandat.
Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
När den ska serveras, dekorera med räkor, citronskivor och dill!
Hoppas det smakar!
3 kommentarer:
Det låter jättegott. Om jag orkar ska jag nog göra den på lördag:).
Ser och låter riktigt gott! Passar bra till buffé!
Detta är ju såå gott!!! Har aldrig gjort själv men blir nog till att göra det nu :-)
Skicka en kommentar