måndag 25 februari 2013

Smögencheesecake

Lovade ju er att dela med mig av receptet på smögencheesecaken jag bjöd på i fredags så här  kommer det:

Botten:
6-8 skivor kavring
75 g rumsvarmt smör

Cheesecakesmet:
400g räkor
4 dl creme´fraiche
1 dl majonnäs
1 burk cream cheese
1/2 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
1/2 finhackad rödlök
4 st gelatinblad.

Garnering:
100g räkor
1 citron skuren i tunna skivor
1 burk röd stenbitrom
dill

Börja med att mixa kavringen och smöret till en smulig massa. Sätt fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Tryck ut kavring/smörmassan  över hela botten. Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Grovhacka räkorna och  blanda med majonnäs, 3 dl av creme´fraichen, samt cream cheese. Blanda ner den finhackade dillen och rödlöken.
Värm resterande creme´fraiche i en kastrull på spisen. Tillsätt de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta ner. Blanda ner detta i cheesecakesmeten  så det bli väl blandat.
Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.  
När den ska serveras, dekorera med räkor, citronskivor och dill!
Hoppas det smakar!



3 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Det låter jättegott. Om jag orkar ska jag nog göra den på lördag:).

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Ser och låter riktigt gott! Passar bra till buffé!

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Detta är ju såå gott!!! Har aldrig gjort själv men blir nog till att göra det nu :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails