onsdag 16 januari 2013

Se hit alla gottegrisar!

Onsdag och mitten av veckan, härligt!
För egen del börjar helgen som vanligt på torsdag kväll. Älskar verkligen mina lediga fredagar med kidsen. Känslan av att ha en relativt oplanerad dag att förfoga över är skön!
Eftersom det inte är långt kvar till helg och helg hos oss betyder ofta gott fika/dessert, tänkte jag tipsa er om en god dessertpaj som Vickan delade med sig av på sin blogg.

Chokladkolapaj, låter inte det härligt sliskigt och rätt så onyttigt?! Onyttigt?, javisst, men på helgen kan man ju iaf få unna sig en liten bit.
Hursomhelst på allmän begäran kommer här receptet:
 (en av mina instagramföljare önskade receptet så här kommer det,E!)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 äggula
2 msk råsocker
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad

Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop snabbt till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar botten. Låt pajdegen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter, 225 C.
Grovhacka chokladen som ska vara till fyllningen.
Koka upp grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter. Rör om då. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket.Rör tills den smält. Låt krämen svalna en aning innan den hälls i pajskalet. Låt stå svalt så att krämen stelnar och 




 Servera med vispad grädde och skivad banan.



Denna paj var god, men i liiite sötaste laget. Att servera skivad banan till var ett lyckokast och det kändes inte lika mastigt.




2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Ser riktigt riktigt gott ut!

Nazima sa...

Ja, och en liten bit är alldeles lagom då den är lite söt och mastig!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails