tisdag 29 januari 2013

Klassisk söndagsstek

Ni som följer mig på Instagram såg nog i söndags vad vi åt till middag; en klassisk söndagsstek gjord på fransyska. Mmmmm, så gott det var!

I fredags var jag nämligen och hämtade köttlådan jag beställt från vår lokala köttbutik. I lådan fanns bl.a. fransyska. Bästa sättet att tillaga grytstek har jag fått lära mig av min svärfar.
Man bryner köttet runt om i smör, saltar och pepprar, sedan tillsätter man 0,5 dl vatten. Och sätter på locket på grytan . Låt steka på svag värme i 2 timmar ungefär.
Servera med valfria tillbehör. Mannen gjorde sås på skyn genom att reda av,tillsätta lite grädde och soja, smaka av med salt och peppar . Jättegott!!!
Detta tycker jag ni ska prova!.

Kramar!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails