tisdag 2 oktober 2012

Rosa och brun tårta till 6-åringenHade släkten och kompisfamiljen här på 6-årskalas i helgen. 
Till middag hade 6-åringen önskat sig tacos med mycket tillbehör vilket så fick bli. Till fikat serverade vi en egen variant av princesstårta samt en chokladtårta.
Eftersom ingen i vår familj är några större gräddälskare och just princesstårtor brukar ju drypa av grädde så täckte jag tårtan med vnailjkräm innan marsipanlocket lades på. Chokladtårtan gjordes av en simpel tårtbotten av chokladsockerkaka.
 Mellan lagren fanns det mosade bananer samt samma chokladkräm som jag täckte tårtan med. Krämen är jätteenkel att göra och gör sig mycket bra i tårtor!
Receptet kommer ursprungligen från boken Kladdkakor, skriven av Mia Öhrn. Jag har dubblat receptet så det räcker både till fyllning samt att täcka tårtan med krämen.

100g smör
2 msk vetemjöl
1 dl socker
2 msk kakao
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao och vetemjöl och rör till en jämn smet. Blanda ner mjölken och grädden och koka under omrörning tills det tjocknar, vilket tar några minuter.. Låt krämen svalna och använd den som fyllning eller/och täcka tårtan med den. Jättegott! 

 

2 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Ser ut som ett härligt kalas!

Nazima sa...

Ja, absolut!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails