Visst vill man väl att maten ska gå rekordsnabbt att laga när man väl är hemma strax före 17 med två fritids- och förskoletrötta barn?!
Häromkvällen improviserade jag fram en enkel gryta gjord på strimlad färsk skinka.
Man kan slänga i lite vad man vill när det gäller grönsaker och så, men detta hade jag i min:
400g Strimlad färsk skinka
1 gul lök
en näve färska champinjoner
3 dl grädde av valfri fetthalt
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
soja
salt och peppar
smör och rapsolja att steka i
Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta och låt den knappt ta färg. Häll köttet och fräs lite till. Salta och peppra. Häll på sojan och låt koka ihop i några minuter. Under tiden ansar och skivar du champinjonerna. Lägg dessa i grytan och tillsätt cremé fraiche och grädde.
Låt grytan puttra ihop på svag värme i några minuter.
Servera med kokt ris och gärna någon sallad!. Vi var dock för lata för att blanda till en sallad, får bli bättring på den fronten!
2 kommentarer:
TACK för det enkla receptet och det både låter och ser gott ut :)
Hoppas du haft en bra dag!
Kramar Bella
Varsågod!!! Kram
Skicka en kommentar