måndag 11 juni 2012

Dulce de lechte pannacotta

 Det är inte var helg vi slår till på dessert efter maten, men det händer!
 Lördagens dessert var en  Dulce de Lechte pannacotta som uppskattades av i stort sett hela familjen....

 

Hejsan hej på er!

Än är vi "bara" inne på måndag och veckans första dag, men ett litet desserttips inför nästa helg har ni säkert inget emot?! 
Hittade (som vanligt) ett så smarrigt recept inne hos Vickan som jag bara vart tvungen att testa; Dulce de Lechte Pannacotta, vilket lättast kan beskrivas som en riktigt krämig pannacotta med mycket smak av kola och en gnutta vanilj då jag hade i lite vaniljsocker i smeten, vilket det INTE var i originalreceptet
Här kommer receptet:

5 dl vispgrädde
1 burk dulce de lechte, dvs. kondenserad mjölk
2 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker 
1 gnutta salt 
Färska frusna bär av valfri sort att dekorera med. 
 Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten i 5 minuter.
 Koka upp grädden och den kondenserade mjölken.Krama ur gelatinbladen och lägg i grädd-kondenserade-mjölk-blandningen. Blanda ihop ordentligt och häll i små dessertglas eller liknande. Ställ in i kyl (eller frys) i minst 3 timmar,(allra bäst är nog att göra desserten dagen före den ska avnjutas!)
Dekorera med valfria bär (jag tog färska jordgubbar) innan servering.
Ät och njuuuut!!!!

Detta bara ni måste testa, speciellt ni som älskar "vanlig" panncotta, kommer garanterat bli helfrälsta i detta!


KRAM

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails