måndag 14 maj 2012

Krämig fiskgratäng med lax och spenat

 Slänger in ett smaskigt fiskrecept som blev omåttligt poppis hos maken och sonen. Dottern var inte lika förtjust, tyvärr. Poppis eller ej, detta behövs för en fiskgratäng.

6-10 potatisar av mjölig sort
1msk smör&rapsolja
2 äggulor
150g riven ost, gärna lagrad

600g lax färsk eller tinad
250g bladspenat
 salt och peppar

Såsen:
2dl cremé fraiche
2 tsk  flytande fiskfond
saft från 1 halv pressad citron
salt och peppar
Lite finklippt gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen, häll av blanda ner smör och rapsolja och vispa till ett luftigt mos.Rör ner äggulorna och hälften av den rivna osten. Ställ åt sidan. Smörja en ugnfast form och klicka ner moset runt kanterna i formen. Krama ur bladspenaten från vatten och lägg i formen. Skär laxen i kuber och lägg ovanpå. Salta och peppra. 
Koka ihop  cremé fraichen, fiskfonden, citronsaften till en sås, smaka av med salt oh peppar. Avsluta med att röra ner dne finklippta gräslöken. Häll såsen i gratängformen och ställ in i ugnen i ca. 20 minuter. 
Smaskens!


2 kommentarer:

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Tack!
Laxen tar jag bort och byter mot torsk!
Kramen!!

Nazima sa...

Det kan nog bli smarrigt med torsk ochså! meddela gärna vad du tyckte!!!
Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails