....Ägde rum i helgen hemma hos oss. Vi grillade ryggbiff som fått gotta sig i en marinad gjord på; honung, matolja, soja, grillkrydda, pressad vitlök.
Köttet blev väldigt gott och mört. Till detta serverade vi timjansrostad ugnspotatis, grillade tomathalvor, bearnaise (Lohmanders som är favoriten!) samt en tomat -och bönröra. Receptet hittade vi i Morberg grillar
Detta behövs för en sats:
1 gul lök
2-3 stora vitlöksklyftor
2-3 cm röd chilifrukt
olivolja till stekning
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk balsamvinäger
4-5 msk vatten
400g vita bönor i tomatsås
oregano
basilika
salt och peppar
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilifrukten. Häll oljan i en gryta och fräs lök och vitlök genomskinliga, tillsätt sedan chilin , tomaterna, balsamvinägern och vatten. Låt koka upp och koka sedan på svag värme i ca. 10 minuter, glöm inte att röra om då och då!
Tillsätt bönorna och låt koka i ytterligare 5 minuter, blanda ner örtkryddorna , smaka tillsist av med salt och peppar.
Detta var ett nytt och spännande grilltillbehör och det lär ong inte vara sista gången vi lagar detta om man säger så :-) Barnen tyckte väl det smakade sådär, men så fanns det ju bearnaise på bordet ochså och då vart det ett enkelt val...
5 kommentarer:
Lät gott!! Blir att testa när kommer hem från semestern;)
Kram
Hej söta bloggvän!!
Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mitt bidrag att gå vidare eller till och med kanske vinna!
Miss Vardaxlyx är mitt cuppisbidrag och jag behöver DIN röst!!
Klicka in dig på min blogg och rösta =)
Jag tackar dig ödmjukast <3
Önskar dig en trevlig tisdag!!
<3 <3 <3
Åååh, det där lät gott ut!! Perfekt att få tips på tillbehör till grillat kök :) Sparar recepetet!
Kramar Bella
Bella: ja det tycker jag du/ni absolut ska testa! Kramar
En helt vanlig mamma:härlig med semestern i antågande! Kram
Skicka en kommentar