Tänkte bara kika in och önskar er en mysig advent och bjuda på ett smarrigt kakrecept - Saffranskaka. Receptet hittade jag i Leilas A piece of cake.
Leila är som bekant min guru när det kommer till bakning. Att det dessutom är stört omöjligt att misslyckas med hennes recept är ju ochså en bonus.
Här kommer receptet på den smarriga saffranskakan, en underbar saffransockerkaka med en liten hint av rom. Låter inte så tokigt va?!
Dessutom var det premiäranvändning av min nya kakform som inhandlades på Bagaren och Kocken för ett par veckor sedan.
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver1 nypa salt
1 paket saffran
smöt och kokos till formen.
1 msk rom
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform, bröa med kokosen.
Smält smöret och blanda ner mjölk och saffran. Låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner smör/mjölk/saffransblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver i en separat bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
Smaksätt smeten med romen.
Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25-30 minuter.
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på ett brödgaller eller tallrik.
Imorgon är det måndag igen och jag blir "gräsänka" i några dagar, då mannen åker iväg på ett par dagars jobbresa till Tyskland.
Då är det tidigt sänggående om kvällarna om jag ska orka, att ro iland allt, få iväg barnen till förskolan, jobba, hämta barnen, hem laga middag och natta barn för att göra samma ska ett par dagar till.
Tur har vi att veckan är kort, då hela lilla familjen är ledig tillsammans på fredag. Vad underbart det ska bli!
KRAM
1 kommentar:
Åh vad gott det låter med saffranskaka! Ha en skön kväll i stormen!
Skicka en kommentar