....Hos oss blev klassikern Spaghetti Carbonara. En pastarätt som passar både vardag som helg,tycker jag. Finns ett antal olika receptvarianter, min favorit är varianten som finns i Leilas One more slice.
Detta behövs till 4 portioner:
2 paket a'140g bacon
3 äggulor
olivolja
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1-2 klyftor vitlök
2 dl färskriven parmesan
flingsalt
svartpeppar från kvarn.
pasta för 4 portioner
Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen. Strinla och stek bacon i lite olivolja, ställ åt sidan. Vispa ihop äggulor, grädde, mjölk, pressad vitlök och hälften av parmesanosten i en skål. Smaksätt med svartpeppar och flingsalt.
Blanda äggblandningen sedan med het nykokt pasta, lägg upp på ett fat och strö över bacon och resterande parmesan, dra över något varv med pepparkvarnen. Servera!!!!
Supergott och superenkelt, alla i vår familj älskar denna klassiska pastarätt.
Nu är det alldeles strax läggdags för min del. Tidsomställningen gjorde att vi hade morgonpigga barn redan vid 6 imorse, positivt så till vida vi hunnit med en massa idag och fångat dagen!
KRAM
1 kommentar:
Carbonara är ju så gott! Länge sedan vi lagade det hemma - denna veckan får det planeras in. Tack för påminnelse om denna goda rätt
Skicka en kommentar