onsdag 20 juli 2011

Färgglad kycklinggryta

Dags för ett middagstips här nu, tycker jag.
Igår lagade jag en gammal goding till middag som  var en vanlig och uppskattad bjudrätt hemma hos oss när vi precis flyttat ihop, vilket är ca. 10 år sedan nu, (hjälp vad tiden går!).
För barnen var det första gången  de åt denna goá gryta.
Tycker det är så skönt med semester och ledighet även ur matsynpunkt då man kan lägga ner lite mer tid och energi även på vardagsmiddagarna. Visserligen kräver inte denna rätt speciellt mycket. Hursomhelst, slänger ut receptet om någon skulle vara intresserad:



4 kycklingfiléer

1 gul och 1 röd paprika

1/2 purjolök

champinjoner i valfri mängd (färska eller på burk)

1 1/2 msk kycklingfond

0,5 tsk sambal oelek
Soja
2 dl créme fraiche

2,5 dl grädde av valfri fetthalt

salt & peppar


Smör att steka i



Skär kycklingfiléerna i mindre strimlor och stek dessa, salta & peppra, ta upp och håll varma.
Strimla paprikorna, ansa och dela champinjonerna (om du anv.färska), samt hacka purjon, fräs alltsammans i en gryta.
Tillsätt kycklingfond, sambal oelek, créme fraiche och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ihop.
Servera med ris och en god sallad.





Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails