söndag 26 september 2010

Blondies och annat smarrigt till stundande födelsedagsfirande


Alla hobbybagare/bagerskor har väl inte missat att Leila kommit ut med en härlig receptsamling till???? One more slice heter den och är tar vid där A piece of cake slutade. I denna bok finns det mängder av smarriga recept på surdegsbröd, pasta, pizza och söta bakverk. Det sistnämnda i form av Blondies testbakade jag häromdagen inför dagens 4-årskalas. En Blondie är helt enkelt en ljus brownie, smaksatt med ljus choklad och muscovadosocker vilket ger dne karaktäristiska smaken. Sedan kan man smaksätta dem, som man vill, endast fantasin sätter gränser!
Här kommer  grundreceptet för en plåt, och det blir ca. 24 bitar:

450 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
skal av 3 citroner
6 ägg
7  1/2 dl socker
1 mska bakpulver
1 tsk salt
300g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop, smör, socker (både strö& muscovado-och vanilj) till en krämig smet. Rör sedan ner citronskal och ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner detta i smeten. Hacka chokladen och rör sedan ner den. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsplåt (med hög kant).
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 25 minuter.
Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
Den här kakan är supersmarrig och ett jättegott alternativ till den vanliga kladdkakan/brownisen. Till och med 1-årige sonen älskade den, så pröva du ochså!





Idag blir det som sagt 4-årskalas, dåv vår stora, lilla prinsessa fyller hela 4 år.
Dock inte idag utan på tisdag, men det är mera praktiskt ha kalaset idag så så fick det bli!
Har bakat utöver blondisen fyra sorters kakor till; mandelmassebullar, ljusa kärleksmums, chokladbollar och moccarutor och sist men inte minst den efterlängtade rosa tårtan som ni ska få se efter kalaset då några av kalasgästerna kikar in här och lite överraskning får det allt bli.
Kafferepsvarning , jag vet men det blir nog bra!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails