söndag 6 juni 2010

Härliga helg och Key Lime Pie

Tjohoo, va härligt det är med sommarvärme, helt otroligt vad man lever upp och blir piggare tack vare, värmen, solen och framförallt de ljusa kvällarna! Me like!!!!
Vår helg har varit relativt lugn, sedvanligt fredagsmys på fredagskvällen och på lördagen kom min kära vän M och hennes trevlige D hit.
Vi bjöd på trerätters middag som bestod av rårakor med löjrom, creme´fraiche och rödlök till förrätt, och till varmrätt blev det helgrillad fläskfilé med goooda tillbehör såsom Ugnsrostad rosmarinpotatis, sallad med fetaost, Bearnaise och rödvinssky,mmm så gott detta var!!!!
Till dessert testade jag ett nytt recept som jag hittade i min morsdags present; One more Slice, nämligen Key Lime Pie , jisses så gott det var. Kommer garanterat göra denna igen, för det var så frisk och fräscht i smaken tack vare limen.
Här kommer receptet för er som vill testa:
200g digestivekex
100 g smält smör eller maragrin
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1 dl nypressad limejuice
Vispad grädde och limefrukter till dekorering
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digextivekexen och blanda med det smälta smöret/margarinet. Tryck ut blandningen i en pajform och grädda i ugnen i ca.10 minuter.
Gör under tiden iordning limecremén.
Rör ihop (vispa ej) den kondenserade mjölken, limejuicen och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare i 10 minuter.
Dekorera med vispgrädde och limeskivor.



Idag, söndag har vi inte gjort många knop, utelek i trädgården och en liten promenad med medhavd fika till båthamnen (där vi förövrigt har en båtplats). Riktigt underbart att andas in den salt havsluften och kaffe/saft och kakor/kex smakar nog aldrig så gott som ute i det fria.
Nu doftar det ljuvligt i hela huset, maken bakar bröd så alldeles strax blir det nybakt bröd till kvällsthéet....
Vad har ni andra hittat på i helgen????




Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails